Καλάθι

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι

Ο οδηγός NOCO® για την αντικατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας

24 Ιουνίου 2021
Ο οδηγός NOCO® για την αντικατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας

Οδηγός για την αντικατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας

Συντάκτης: Nicolas Andre Επικεφαλής ομάδας NOCO®

Η γνώση του τρόπου αλλαγής της μπαταρίας του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη ικανότητα, ειδικά αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα από επισκευές αυτοκινήτων. Η αντικατάσταση της μπαταρίας θα σας κοστίσει περίπου 70 δολάρια σε εργατικά. Εξοικονομήστε χρήματα μαθαίνοντας πόσο εύκολο είναι να αντικαταστήσετε μόνος τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας. Ακολουθήστε τον οδηγό με τα βήματα και μάθετε πόσο εύκολο είναι να αλλάξετε τη μπαταρία του οχήματός σας.

Ασφάλεια & Προμήθειες

Ακολουθήστε τις σωστές διαδικασίες χειρισμού και ασφάλειας όταν εργάζεστε με μπαταρίες αυτοκινήτου. Οι μπαταρίες μολύβδου οξέος των αυτοκινήτων περιέχουν αέρια υδρογόνου και οξυγόνου που μπορεί να είναι εκρηκτικά και να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα. Διαβάστε την ενότητα Ασφαλής Χειρισμός Μπαταριών προτού αντικαταστήσετε τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας, ώστε να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς. Θα χρειαστείτε τις εξής προμήθειες: Νέα Μπαταρία Αυτοκινήτου, Εγχειρίδιο Κατόχου, Κατσαβίδι και Υποδοχές, Καθαριστικό Αφαίρεσης Μπαταρίας, Εργαλείο Καθαρισμού Τερματικού, Αποτρεπτικό Διάβρωσης NCP2, Γυαλιά Ασφαλείας και Γάντια Ασφαλείας.

Εντοπίστε τη Μπαταρία σας

Για να βρείτε τη μπαταρία του οχήματός σας ανατρέξτε στο εγχειρίδιο κατόχου. Ανάλογα με το όχημά σας, η μπαταρία σας θα μπορούσε να βρίσκεται στο πορτ-μπαγκάζ, κάτω από μια επιφάνεια του δαπέδου ή ακόμη και να είναι κρυμμένη πίσω από την εσοχή ενός τροχού. Εντοπίστε τον θετικό και τον αρνητικό πόλο και τα καλώδια που συνδέονται με αυτούς. Ο θετικός πόλος μπορεί να έχει ένα κόκκινο κάλυμμα ή το καλώδιό του να είναι κόκκινο. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει το σύμβολο "+" τυπωμένο ή σφραγισμένο στη μπαταρία κοντά στον θετικό πόλo. 

Αφαίρεση Σπρέι στα Τερματικά Μπαταριών

Το Καθαριστικό Αφαίρεσης Μπαταρίας Ε403 εξουδετερώνει διαλύει και αφαιρεί αμέσως τη διάβρωση της μπαταρίας από τα τερματικά της μπαταρίας, τα καλώδια και τις βάσεις της μπαταρίας. Έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να διασφαλίζει τη μέγιστη ροή ρεύματος και να μειώνει την πιθανή διαρροή τάσης.

Αφαίρεση Βάσεων Μπαταρίας

Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό κλειδιού ή ένα κοχλιοστρόφιο με καστάνια, αφαιρέστε το σφιγκτήρα συγκράτησης μπαταρίας. *Συμβουλή: Αφήστε τα εξαρτήματα και τους συνδέτες στην άκρη για να αποφύγετε τυχόν διαρροή ή την περίπτωση να τα χάσετε. *

Αφαίρεση του Αρνητικού Καλωδίου της Μπαταρίας

Χρησιμοποιώντας ένα κλειδί, χαλαρώστε το παξιμάδι ή το μπουλόνι που συγκρατεί το αρνητικό καλώδιο της μπαταρίας στην αρνητική θέση της μπαταρίας. Αφαιρέστε το αρνητικό καλώδιο της μπαταρίας από το τερματικό της μπαταρίας και απομακρύνετέ το από τη μπαταρία.

Αφαίρεση του Θετικού Καλωδίου της Μπαταρίας

Στη συνέχεια, χαλαρώστε το παξιμάδι ή το μπουλόνι που συγκρατεί το θετικό καλώδιο της μπαταρίας στη θετική θέση της μπαταρίας. Αφαιρέστε το θετικό καλώδιο της μπαταρίας από το τερματικό της μπαταρίας και απομακρύνετέ το από τη μπαταρία.

Αφαίρεση της Παλιάς Μπαταρίας του Οχήματος

Αφαιρέστε τη μπαταρία από τον δίσκο της μπαταρίας. Οι μπαταρίες είναι βαριές, προσέξτε να την πιάσετε από κάτω και με τα δυο σας χέρια. Ένας ιμάντας μεταφοράς μπαταρίας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε την μπαταρία του οχήματός σας ειδικά αν παρατηρήσετε ότι ο χώρος γύρω από την μπαταρία είναι πολύ στενός για να χωρέσει τα χέρια σας.

Χαμηλώστε τη Νέα Μπαταρία στη Θέση της

Τοποθετήστε τη μπαταρία έτσι ώστε το κόκκινο, θετικό τερματικό να αντιστοιχεί στη θέση του θετικού καλωδίου του οχήματός σας.

Καθαρισμός & Προετοιμασία

Καθαρίστε σχολαστικά τυχόν διάβρωση που μπορεί να έχει μείνει από την παλιά σας μπαταρία. Τώρα είναι επίσης μια καλή στιγμή για να καθαρίσετε τη διάβρωση από το δίσκο της μπαταρίας, να κρατήσετε πατημένο το σφιγκτήρα και τους συνδετήρες της μπαταρίας. Ο καθαρισμός των θέσεων της μπαταρίας του αυτοκινήτου και των συνδετήρων διασφαλίζει την αποτελεσματική σύνδεση με τη μπαταρία σας. Μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό της εναπομείνασας διάβρωσης είστε έτοιμοι να αντικαταστήσετε τη μπαταρία του οχήματός σας.

Σφίξιμο του Αρνητικού Καλωδίου της Μπαταρίας

Στη συνέχεια προσαρμόστε και σφίξτε το αρνητικό καλώδιο της μπαταρίας (Μαύρο) στη θέση αρνητικού τερματικού της μπαταρίας. Βεβαιωθείτε πως και τα δυο καλώδια της μπαταρίας είναι σωστά σφιγμένα. Αν δεν μπορείτε να μετακινήσετε τα τερματικά των καλωδίων της μπαταρίας, το αυτοκίνητό σας μπορεί να μην ξεκινήσει λόγω κακής ηλεκτρικής σύνδεσης.

Σφίξιμο του Θετικού Καλωδίου της Μπαταρίας

Πρώτα, επανασυνδέστε το θετικό καλώδιο της μπαταρίας (Κόκκινο) και σφίξτε το στο θετικό τερματικό της μπαταρίας. Βεβαιωθείτε πως το καλώδιο της μπαταρίας είναι σωστά σφιγμένο.

Προεπεξεργασία της Μπαταρίας

Χρησιμοποιήστε το προστατευτικό διάβρωσης NCP2 της NOCO για να κάνετε τις επιφάνειες τερματικού της μπαταρίας σας αδιαπέραστες στη διάβρωση καθ΄όλη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Η φόρμουλα μακράς διαρκείας της NCP2 με βάση το λάδι δεν ξεραίνεται και δεν εξατμίζεται και επίσης αντιστέκεται στην αναστροφή, την υγρασία, τους κραδασμούς και τη δόνηση.

Σφίξιμο Βάσης Μπαταρίας

Ασφαλίστε την μπαταρία σας προτού προσπαθήσετε να ξεκινήσετε το όχημα - αυτό βοηθά τη μπαταρία να μένει στη θέση της κατά τη χρήση του οχήματος.

Τελικός Έλεγχος

Ασφαλίστε την μπαταρία σας προτού προσπαθήσετε να ξεκινήσετε το όχημα - αυτό βοηθά τη μπαταρία να μένει στη θέση της κατά τη χρήση του οχήματος.