Καλάθι

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι

Ο απόλυτος οδηγός της NOCO για τη χειμερινή αποθήκευση οχημάτων

10 Φεβρουαρίου 2017
Ο απόλυτος οδηγός της NOCO για τη χειμερινή αποθήκευση οχημάτων

Συμβουλές για χειμερινή αποθήκευση οχημάτων

Συντάκτης: Nicolas Andre Επικεφαλής ομάδας NOCO

Ο χειμώνας έρχεται και οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι υπόλοιπες καιρικές συνθήκες μπορεί να ταλαιπωρήσουν το πολύτιμο όχημά σας. Λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσετε ότι το αγαπημένο σας όχημα θα αντέξει στις αδυσώπητες συνθήκες του χειμώνα. Κατά την προετοιμασία του οχήματός σας για το χειμώνα, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια τοποθεσία όπου το όχημά σας δεν θα επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες. Η επιλογή ενός κλειστού, στεγνού χώρου, με δάπεδο από μπετόν, είναι η καλύτερη δυνατότητα. Η στάθμευση του οχήματος σε δικό σας χώρο στάθμευσης ή η ενοικίαση ενός αποθηκευτικού χώρου για τη φύλαξη του οχήματος είναι η καλύτερη επιλογή που έχετε για προφυλάξετε το όχημά σας από τις καιρικές συνθήκες. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη στάθμευση στο γυμνό χώμα επειδή το χώμα συσσωρεύει υγρασία που μπορεί να βλάψει τα εξαρτήματα και τη βαφή του οχήματος μέχρι να τελειώσει ο χειμώνας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
Καθαρίστε καλά το εξωτερικό μέρος του οχήματός σας, αφαιρέστε όλες τις ακαθαρσίες από το όχημα, φροντίζοντας να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο για τον καθαρισμό των θόλων των τροχών και της κάτω επιφάνειας του αμαξώματος εκεί συσσωρεύεται η βρωμιά και η σκόνη κατά την οδήγηση. Σύμφωνα με το Popular Mechanics, «Η σκόνη συγκρατεί την υγρασία και ο συνδυασμός υγρασίας και αέρα δημιουργεί σκουριά σε σιδερένια και ατσάλινα εξαρτήματα».


ΚΕΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΑΦΗΣ
Το κέρωμα και το γυάλισμα προστατεύουν τη βαφή και το βερνίκι του οχήματός σας παρέχοντας επιπλέον στρώματα προστασίας από τη βρωμιά. Το γυάλισμα του οχήματός σας, βοηθά επίσης να αποκατασταθεί η λάμψη της βαφής του κλασικού σας οχήματος.


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ
Καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα τα καθίσματα και τα ταπέτα σας χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα επέκτασης της ηλεκτρικής σας σκούπας που σας βοηθούν να φτάσετε σε δυσπρόσιτα σημεία. Ο καθαρισμός του οχήματός σας με ηλεκτρική σκούπα βοηθά ώστε να μην προσελκύονται στο εσωτερικό ζώα απομακρύνοντας τυχόν ψίχουλα που θα μπορούσαν να τα συντηρήσουν. Επιπλέον, ο καθαρισμός του εσωτερικού με ηλεκτρική σκούπα βοηθά επίσης στην αποφυγή δημιουργίας οσμών κατά την αποθήκευση του οχήματος.


ΛΙΠΑΝΣΗ ΜΕΝΤΕΣΕΔΩΝ
Λιπάνετε όλους τους μεντεσέδες και τα κλείστρα στιςπόρτες και το καπό του οχήματος. Η λίπανση των μεντεσέδων και των κλείστρων βοηθά να αντέξουν τυχόν υγρασία.

ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ
Ελέγξτε πρώτα το δείκτη στάθμης και το ιστορικό των σέρβις για να δείτε πότε έγινε η τελευταία αλλαγή λαδιών. Αλλάξτε το λάδι σας και αντικαταστήστε το φίλτρο λαδιού πριν αφήσετε το όχημα σε μακροχρόνια αποθήκευση. Εάν η στάθμη του λαδιού σας είναι χαμηλή, συμπληρώστε όσο απαιτείται πριν σταθμεύσετε το όχημα για το χειμώνα. Η αλλαγή λαδιού πριν από την αποθήκευση του οχήματός σας διασφαλίζει ότι το όχημά σας θα είναι έτοιμο για οδήγηση μόλις το βγάλετε από το χώρο αποθήκευσης.

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Η χρήση συντηρητικού καυσίμου βοηθά να διατηρηθεί το καύσιμό σας φρέσκο και αποτρέπει τη διάβρωση για έως και δώδεκα μήνες, ενώ βοηθάει το όχημά σας να ξεκινήσει εύκολα μετά τη χειμερινή του αποθήκευση. Το Car and Drive Magazine συνιστά τη χρήση των συντηρητικών καυσίμου Sta-Bil και Pro-G επειδή «διατηρούν το καύσιμο φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα» (TQ) αλλά αναφέρουν επίσης ότι η προσθήκη «αυτών των προϊόντων δεν είναι κρίσιμη για διαστήματα αποθήκευσης τριών ή τεσσάρων μηνών, αλλά δεν βλάπτει να τα προσθέσει κάποιος» (TQ).

Οδηγήστε το όχημα για 30 έως 40 λεπτά μετά την προσθήκη του συντηρητικού καυσίμου για να εξασφαλίσετε ότι έχουν επικαλυφθεί όλα τα εξαρτήματα. Αυτό βοηθά να αποτραπεί τυχόν ανεπιθύμητη συσσώρευση κατά το διάστημα στάθμευσης του οχήματος.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
Είτε επιλέξετε να αποθηκεύσετε το όχημά σας σε εσωτερικό ή σε υπαίθριο χώρο, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό φράγμα κάτω από το όχημα για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υγρασίας στο όχημά σας. Όταν βγάλετε τελικά το οχήμά σας από την αποθήκευση, το πλαστικό χρησιμεύει ως καλή ένδειξη για το εάν έχουν σημειωθεί διαρροές ενώ λείπατε.

Εάν σκοπεύετε να σταθμεύσετε το όχημά σας σε υπαίθριο χώρο, απλώνοντας πλαστικό με φύλλα από κόντρα πλακέ ώστε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο πάνω του, βοηθά να διατηρήσετε κάποια υγρασία σε απόσταση από το κάτω μέρος του αμαξώματος του οχήματος κατά την αποθήκευση.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
Για να συντηρήσετε τα ελαστικά σας κατά το διάστημα αποθήκευσης του οχήματός σας, πρέπει να τα φουσκώσετε στη μέγιστη πίεση. Η μέγιστη πίεση αναγράφεται στο πλευρικό τοίχωμα των ελαστικών. Τα ελαστικά σας είναι προετοιμασμένα για αποθήκευση έως και ενός μήνα εάν έχουν γεμίσει στη μέγιστη πίεση των ελαστικών. Κατά τη στάθμευση του οχήματός σας, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το χειρόφρενο αλλά αντίθετα, σφηνώστε τάκους κάτω από τα ελαστικά για να αποτρέψετε την κύλιση του αυτοκινήτου. Εάν το οχήμά σας πρόκειται να παραμείνει σε αποθήκευση για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών, συνιστάται να χρησιμοποιήστε τέσσερα τρίποδα αυτοκινήτου, έτσι ώστε να μην σχηματιστούν επίπεδα τμήματα στα ελαστικά του οχήματός σας.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΖΩΩΝ: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Προστατέψτε το όχημά σας από βλαβερά ζώα που προσπαθούν να προστατευτούν από το κρύο του χειμώνα, τοποθετώντας κομμάτια από ατσαλόμαλλο στις εξατμίσεις ή φράξτε την εξάτμιση με αλουμινόχαρτο.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΖΩΩΝ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Διατηρήστε το εσωτερικό των οχημάτων σας ασφαλές από επιβλαβή ζώα χρησιμοποιώντας φύλλα για στεγνωτήριο αντί για ναφθαλίνη. Η οσμή της ναφθαλίνης είναι γνωστό ότι διαποτίζει πορώδη υλικά όπως το δέρμα, τα πλαστικά και τα ταπέτα. Τα φύλλα για στεγνωτήριο αφήνουν μυρωδιά φρεσκάδας στο όχημά σας όταν επιστρέψετε σε αυτό την άνοιξη.

ΤΕΛΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Χρησιμοποιήστε ένανΦορτιστή και συντηρητή μπαταρίας πολλαπλών χρήσεων της NOCOεάν η μπαταρία πρόκειται να αποθηκευτεί για διάστημα μεγαλύτερο από έναν μήνα. Μπορείτε να αφαιρέσετε την μπαταρία και να την φορτίσετε εκτός  αυτοκινήτου σε κάποιο στεγνό και ζεστό μέρος. Ή μπορείτε να τοποθετήσετε μόνιμα ένα καλώδιο εκκινητή με κως οπής NOCO GBC007 στην μπαταρία του οχήματός σας για γρήγορη πρόσβαση κατά τη φόρτιση.

ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Τα καλύμματα οχήματος πρέπει να παρέχουν επαρκή αερισμό και να μην αφήνουν την υγρασία να περάσει. Σας συνιστούμε να έχετε βοηθό ώστε να  σας βοηθήσει να απλώσετε το κάλυμμα ώστε να μην αγγίξει το έδαφος για να αποφύγετε να καθίσει σκόνη στο όχημα πριν το αποθηκεύσετε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Θέτετε το όχημά σας σε λειτουργία κάθε 60 ημέρες κατά το διάστημα αποθήκευσης του οχήματός σας. Λειτουργήστε τον κινητήρα και το κλιματιστικό οδηγώντας τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα. Η οδήγηση του οχήματός σας, βοηθά να κυκλοφορούν τα υγρά στον κινητήρα και να διατηρούνται τα ελαστικά σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Κατά την εκκίνηση του οχήματός σας, το Popular Mechanics συνιστά τη χρήση «γυαλόχαρτου κατηγορίας 100 σε λαστιχένιο τάκο»" (PW) για να απομακρύνετε τρίβοντας τυχόν σκουριά από τους δίσκους των φρένων. Η τελική μας συμβουλή είναι να αφήσετε στον εαυτό σας μια σημείωση στην οποία να καταγράφονται τα βήματα που κάνατε έτσι ώστε να μπορέσετε να θέσετε το όχημά σας ξανά σε λειτουργία μετά το τέλος του χειμώνα.